duminică, 4 iulie 2010

Buldogul Francez

Clasificarea rasei: face paret din grupul utilitar. Au fost crescuti mai intai ca sa momeasca
taurii, iar astazi sint animale de companie si sint vazuti la expozitii.

Cerinte de hranire: dieta trebuie sa fie monitorizata pentru ca se pot ingrasa ducand la probleme grave de sanatate, cum ar fi cele de inima si de spate.

Tulburari: se ingrasa usor ceea ce duce la probleme ale spatelui si inimii, asa ca sint necesare exercitii adecvate si dieta. mai rar se intalneste si boala de disc intervertebral.

Istoric: se spune ca Bulldogii francezi sint descendentii Bulldogului Spaniol. Se pare ca in 1860 cind Bulldogii erau foarte populari in Anglia, au inceput sa apara unele specii mai mici care au fost duse in Franta unde au fost crescuti de catre crescatorii francezi, care i-au incrucisat cu terrierii francezi. Rezultatul a fost Bulldogul pe care il vedem astazi. Cind a aparut prima data in Anglia, o mare dilema a constituit-o numele pe care il au: cum sa se numeasca bulldog? Unii au fost numiti Toy Bulldogs. Kennel Club i-a inregistrat ca Bouledogue Francais in 1905.

Inteligenta: sint relativ usor de dresat, dar trebuie inceput de mici, altfel devin incapatanati. Pot fi comici, stiu exact cum sa te priveasca fatal or expresiv, iti arata ca e timpul sa incetezi antrenamentul.

Caracteristici evidente: Bulldogul francez are capul patrat, mare cu botul scurt. Falca de jos este putin intoarsa ochii sint rotunzi, bine departati si de culoare neagra. Urechile sint medii, ridicate si tinute drepte . Gatul este puternic subtire, si arcuit. Pieptul este adanc, mic, mai larg sus si mai stramt jos. Picioarele sint departate, drepte, mici, musculoase, si puternice, cele din spate sint puternice, musculoase si mai lungi decit cele din fata. Labele sint mici, compacte cele din spate sint mai mari. Coada este tinuta in jos, scurta, dreapta, dar niciodata intoarsa pe spate sau tinuta drept in sus. Blana este scurta, fina si moale. Culorile dorite sint dungate sau amestecate. Roscat negru, dar argintiu, negru si alb nu sint dorite la expozitii.

Exercitii: 0-20 min. /zi. Nu au nevoie de plimbari lungi, unele scurte dar zilnice
sint suficiente. Nu trebuie sa faca efort prea mare in zilele calduroase, pentru ca pot avea probleme de respitatie datorita nasului mic.

Caracter general si temperamente: sint afectivi, inteligenti, care tolereaza copiii care se poarta frumos cu ei. Sint gelosi daca nu au toata atentia, si daca sint lasati singuri mult timp pot fi destructivi. Le place xcompania oamenilor, si sa fie inclusi in activitatile acestora.

Intretinerea: Bulldogul Francez este usor de intretinut. Pot fi folosite perii care sa indeparteze parul care cade.

Culoare: pot fi vargati, dungati. Nu se intalnesc pete, iar genele si sprancenele sint negre.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant!
    Tine-ne in continuare la curent cu detalii despre astfel de specii rare, despre care se stiu atat de putine lucruri.

    RăspundețiȘtergere